Arne Mårtensson


Den vita plastbåten med teakdäck hade kostat mer än 15 miljoner kronor.
För att betala henne hade Arne Mårtensson använt den bonus på 10 miljoner kronor han fick när han efter tio år på vd-posten tog över ordförandeklubban i Handelsbanken år 2001.
Spelet bakom Grönstedts fall
Affärsvärlden 2008-05-06

Full text


Mårtensson vinnare på lönetoppen
Dagens Industri 2002-03-08

Handelsbankens Arne Mårtensson är den stora vinnaren i undersökningen. När han avgick som VD i april förra året fick han en avskedspresent från banken på 10 Mkr som tack för lång och trogen tjänst.

Det betydde att Arne Mårtensson, som nu är ordförande i Handelsbanken, under 2001 kunde kvittera ut en lön på från sin arbetsgivare på sammanlagt 18,7 Mkr - ett lönelyft jämfört med år 2000 på 143 procent.


Bengt Dennis om Arne Mårtensson, sidan 60

Dagens Industri uppgav /92-09-18/ att Sveriges tyngsta finansinstitut vänt sig till regeringen och socialdemokraterna och begärt ett sparpaket om 30 miljarder kronor och upphävd valutanorm. Uppgiften förvånade mig men i den tidspress som rådde avsatte jag ingen tid för att kolla uppgiften. Då den inte väckte andra mediers uppmärksamhet försvann den också ur mitt medvetande. En senare kontroll, i samband med denna boks tillkomst, visar att ingen uppvaktning ägt rum. I Bankföreningens arkiv finns inte några handlingar som visar att en uppvaktning ens övervägts.

Dåvarande ordföranden, Handelsbankens chef Arne Mårtensson, kan inte heller erinra sig att den svenska finanssektorn planerat någon framstöt till regeringen och detsamma gäller för Curt G Olsson, styrelseordförande i S-E-Banken.


Arne M. var chef för Västra Regionen 1984-1991
Enligt uppgift i TV8s intervju med honom 9811

Handelsbankens aktiekurs och börsvärde 1990-98

Bengt Dennis bok

Bo Lundgrens bok

Hur statens utlandsskuld ökade med 311 miljarder

Wohlin om krisen


Home